Cum sa te machezi in functie de forma ochilor

Machiaj in functie de forma, marimea si distanta dintre ochi

Cu siguranta ca ai gasit foarte multe articole care te invatau cum sa te machiezi si ce culori sa folosesti in functie de culoarea ochilor tai sau depinzand de forma pe care o au acestia. Insa asa cum bine spune o zicala ‘omul cat traieste invata’ , am convingerea ca si din acest articol poti invata foarte multe.

Ochii mici

Persoanele cu ochii mici ar vrea ca macar prin makeup sa reduca din acest defect si sa ofere senzatia ca au in realitate ochii mari. Ce trebuie sa faci? Este bine ca atunci cand iti alegi forma sprancenelor, aceasta sa fie una destul de subtire pentru a da impresia de ochi mari. In momentul in care alegi sa te fardezi, alege un fard luminos si sidefat pe partea de sus a ochiului, pe pleoapa, unde este cel mai aproape de gene iar pe partea de jos a ochiului ai nevoie tot de un fard luminos pentru a conferi senzatia de ochi mari. Nu folosi un eyeliner negru sau inchis la culoare. Opteaza pentru o culoare mai calda pentru ca negru iti face ochii sa para mai mici. Daca totusi decizi sa aplici un tus negru, cel putin nu aplica pe coltul interior al ochiului pentru ca va face ochii sa para chiar mai mici decat sunt in realitate. Poate nu doresti sa ramana un loc liber acolo si atunci poti opta pentru un bej sau alb care iti vor ilumina ochii. Un ultim sfat este acela ca ai nevoie ca genele tale sa fie curbate pentru a deschide ochii, asadar foloseste o mascara cu acest efect, sau poti doar sa folosesti mascara ta preferata insa trebuie sa folosesti inainte un aparat pentru curbat genele.

Ochii mari dar distantati

Pentru a masca diferenta foarte mare existenta intre ochi, adauga putina pudra bronzanta pe partea de nas care uneste sprancenele pentru a crea senzatia de adancime. E nevoie sa iti conturezi usor sprancenele din coltul interior al ochiului. Cand doresti sa iti alegi modul in care doresti sa te fardezi, poti folosi tehnicile de la ochii mari doar sa ti cont si de sugestiile de mai sus pentru a reduce din senzatia de ochi indepartati.

Ochii foarte apropiati

Pentru a face ca ochii tai sa para mai indepartati, trebuie sa folosesti dermatograful si eyelinerul abea de la un sfert din coltul interior, spre exterior. Foloseste un fard mai stralucitor si mai moale in coltul interior al pleoapei si mai intens dupa cum te indrepti inspre coltul exterior. Poti sa iti intensifici aspectul aplicand un fard mai inchis in partea din exterior a partii de jos a ochiului.

Ochii pe jumatate inchisi (sau hooded eyes)

Acest tip de ochi este denumit asa, deoarece pleoapele par aproape inchise. Pentru ca acestia sa para mai deschisi, trebuie sa aplici o linie mai inchisa de fard in partea de jos a ochiului, creand o umbra. In coltul interior, sub spranceana aplica un fard sidefat sau deschis la culoare care sa reflecte lumina. Foloseste atat mascara cat si tus doar pe partea superioara a ochiului.

Ochii droopy (sau ochii de catelus)

Pentru acesti ochi extrem de dragalasi, aplica un fard luminos pe toata pleoapa. Contureaza apoi pleoapa cu un fard mai inchis decat cel pe care la-i aplicat anterior. Traseaza o linie cat mai aproape de randul de gene, lasa liber mijlocul pleoapei si traseaza o alta linie pe structura osoasa a pleoapei care sa se uneasca la capete cu cea de jos.  Aplica apoi un fard pe intreaga linie de jos a genelor.

Asadar, sper ca ati invatat ceva nou si folositor din acest material si nu uitati: trebuie sa ne bucuram de ceea ce machiajul ne ofera si sa ne imbunatatim tehnica mereu pentru a arata cat mai bine, pentru ca nu e asa…omul tinde spre perfectiune!

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *