Pentru nunta, ca si pentru alte evenimente de dimensiuni mari la care participa persoane din categorii sociale si de varsta diferite, muzica este cheia catre o distractie unanima. Aceasta trebuie sa inglobeze stiluri diferite in momentele diferite are nuntii: un stil apropiat de personalitatea mirilor pentru dansul acestora, muzica festiva pentru toasturi si taiatul tortului, muzica lenta in timpul servirii meselor, muzica usoara cu ritmuri alerte care sa ridice oaspetii d epe scaune si muzica populara, atunci cand petrecerea s-a incins, iar cei mai in varsta dintre musafiri vor sa isi dezmorteasca genunchii cu un joc. In majoritatea regiunilor din tara, muzica este aleasa dupa aceste criterii, iar mai departe, ramane la latitudine mirilor daca, in functie de preferinte si de bugetul pe care il au la dispozitie vor angaja o trupa sau un DJ.
Adevarul este ca in Romania, muzica insoteste mirii in toate etapele ceremoniei. In nuntile traditionale, mirele calatoreste la locuinta miresei sa o ceara de la parinti insotit de un alai de lautari, care mai apoi acompaniaza nuntasii pana la biserica. In nuntile moderne, se pune muzica inclusiv in timpul ceremoniei religioase si multe cupluri aranjeaza cu administratorul bisericii unde este oficiata casatoria, sa angajeze un pianist, violonist, organist sau un cor de copii care sa creeze o atmosfera perfecta pentru momentul in care mireasa va pasi spre altar.
Muzica de pe durata receptiei
Dar cea mai importanta ramane evident, muzica de pe durata receptiei. Aceasta incepe de la momentul intrarii in sala si a servirii cupelor de sampanie si se opreste atunci cand ultimul nuntas si-a luat ramas bun de la miri. Datorita acestei durate, cele mai multe perechi aleg sa puna muzica de pe un calculator sau o statie audio, iar pentru cateva ore sa angajeze o formatie care sa interactioneze cu publicul, contribuind la atmosfera speciala a evenimentului. Cele mai multe astfel de formatii, au un repertoriu variat (atat muzica usoara cat si populara, unul sau mai multi solisti si cativa instrumentisti). Acestia canta in aproximativ 3 reprize de cate 20-30 de minute, reprize care urmeaza sa fie negociate cu mirii inainte de ceremonie, atat in ceea ce priveste continutul, cat si ca durata.
Daca cautati pe internet “formatii nunti Constanta” sau “formatii de nunti Bucuresti”, veti vedea ca unele dintre ele au site-uri informative care contin multe informatii, de la componenta trupei, pana la melodiile din repertoriu. Pentru pauze, este recomandat sa existe un playlist facut din timp, preferabil de o persoana care a mai avut de-a face cu muzica de nunta, pentru a fi siguri ca exista toate melodiile potrivite unei astfel de eveniment. Ar fi foarte trist, de exemplu, sa realizati chiar dupa un toast important al nasilor ca nu exista in playlist celebrul “la Multi ani!”
Secretul din spatele unei nunti reusite este evident o planificare atenta a tuturor etapelor acestei. Muzica nu face exceptie de la aceasta regula. Vreti sa va reprezinte cat mai mult si simultan, sa ii faca pe musafiri sa se simta in al noualea cer. Astfel, chiar si dupa multi ani de zile isi vor aminti cu drag de nunta voastra.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.