O trecere rapida si usoara de la fostul furnizor de servicii web, la unul nou

web_hosts

Mutarea bazelor de date

Intr-un articol precedent va spuneam care sunt lucrurile la care trebuie sa fiti atenti atunci cand mutati un site de pe un server pe altul, sau va schimbati gazda web in intregime. Vom merge mai departe astazi, discutand situatia existentei pe site a unor aplicatii mai complexe.

Ori de cate ori lansati o aplicatie complexa pe site-ul dumneavoastra web, aceasta are in spate o baza de date aflata pe server. Cele mai comune tipuri de baze de date sunt MySQL si Microsoft SQL (MS SQL). Acestea contin toate datele importante din spatele site-ului dumneavoastra, impreuna cu instructiunile necesare pentru pastrarea datelor intr-un mod organizat, in tabele cu intrari individuale.

Cu toate acestea, este putin probabil ca bazele de date din spatele site-ului dumneavoastra sa fie stocate in zona vizibila si usor de accesat a serverului, indiferent daca acesta este impartit, virtual, sau dedicat. Cateodata, dimpotriva, sunt stocate pe un server cu totul si cu totul diferit, in functie de preferintele si configuratiile furnizorului dvs. de web hosting

Daca panelul de control al site-ului ofera functiile  necesare, cateodata este posibil sa copiati chiar dumneavoastra baza de date. O alta alternativa este cea oferita de soft-urile specializate, cum ar fi phpMyAdmin care permit exportarea informatiilor relevante dintr-o baza de date SQL sau MySQL  si apoi importarea acestora intr-o baza de date goala din noul plan de web hosting. Cu toate acestea, unii webmaster vor observa ca este foarte greu sa downloadezi baze de date si sa creezi altele noi fara asistenta din partea furnizorilor actuali de gazduire web.

Verificarea noului site si redirectionarea traficului

Dupa identificarea datelor esentiale din vechiul plan de hosting si mutarea acestora pe noul server, cel mai important lucru este sa verificati cu rigurozitate fiecare pagina a site-ului pentru a va asigura ca nu lipseste absolut nimic si ca totul functioneaza conform parametrilor normali. Acest lucru ar trebui facut inainte de transferarea numelui domeniului pe adresa IP asigurata de noul host. Diferitele erori care apar in procesul de migrare si diferentele de la un plan de hosting la altul pot duce la bug-uri neasteptate si linkuri nefunctionale.  Procesul de verificare este unul migalos si care consuma mult timp, insa este singura metoda care va garanteaza ca mutarea intr-o casa noua nu va afecteaza afacerea in viitor.

La final va veti alege cu doua versiuni ale site-ului dumneavoastra online, una pe domeniul dumneavoastra, alta stocata pe noul server. Acum este timpul sa faceti mutarea finala prin schimbarea setarilor DNS pentru ca acesta sa directioneze untilizatorii catre noua locatie.

Bineinteles, nu trebuie sa treceti prin tot acest proces singur si nici nu este indicat. Noul furnizor de gazduire web va va oferi cu siguranta, asistenta si suport pe toata perioada migrarii, gratuit, pentru ca, pana la urma este in interesul lor sa le folosesti serviciile. Si pentru ca exista atat de multi furnizori cu o reputatie buna, cu pachete de servicii superioare si cu o oferta excelenta, poate nu ar strica sa va ganditi la un upgrade pentru planul de hosting al site-ului dumneavoastra.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *