Modul in care sunt ambalate cosmeticele tale. Afla daca acestea sunt nocive si cum le poti pastra corect.

Cu siguranta te-ai interesat de modalitatile in care sunt ambalate consmeticele tale. Toate tuburile colorate in care sunt tinute produsele tale cosmetice sunt destinate reciclarii. Cu toate astea nu inseamna ca sticla samponului tau va fi reciclata.

Un proiect realizat de Garnier a dezvaluit ca 56% dintre britanici nu recicleaza absolut deloc produsele de baie.

Pentru a veni in ajutorul consumatorului marcile Aveda, REN Clean Skincare si Soaper Duper au facut eforturi colosale pentru a reduce ambalajul clasic din plastic si introducerea unui nou material, si anume PCR (un material reciclat).

Neutrogena a fost aspru criticata in mass media atunci cand a lansat pe piata servetele confectionate in mod individual. In mod cert marile companii ar trebui sa isi caute alte materiale in care sa isi ambaleze produsele.

Machiajul este cel mai des ambalat in recipiente din plastic iar asta nu face decat sa deterioreze calitatea produsului in timp.

Trebuie sa stii ca termenul de valabilitate a produselor tale cosmetice va fi mai scurt daca le expui la soare. Totodata daca constati ca acestea si-au schimbat textura , culoarea sau mirosul dupa ce au stat cateva ore in soare sa stii ca trebuie sa le arunci. In caz contrar , ele iti vor afecta sanatatea.

Produsele tale cosmetice au un termen de garantie iar atunci cand il depasesc este cazul sa le arunci. Urmarile utilizarii unor produse expirate pot fi extrem de severe. Poti avea probleme grave cu tenul daca vei folosi produse expirate.

Anumite produse cosmetice sunt fotosensibile, adica pot fi deteriorate de expunerea la lumina. Umiditatea poate avea acelasi efect asupra produselor. Drept urmare poti depozita toate produsele cosmetice intr-un loc sigur in care sa nu aiba acces umiditate si lumina.

Este recomandat sa inchizi perfect recipientul dupa ce utilizezi produsul ca acesta sa se pastreze in cea mai buna stare.

Pe piata mai sunt disponibile produse pe care trebuie sa le pastrezi in frigider. Pot fi creme, lotiuni sau chiar si produse de make-up. Din cauza componentei lor anumite produse chiar au nevoie de o temperatura mai rece pentru a-si pastra proprietatile.

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul este ca dupa desigilare , termenul de valabilitate variaza. In cazul in care data expirarii s-a sters de pe produs cel mai bine este sa asculti de sfaturile unor specialisti.

Acestia transmit ca rimelul trebuie utilizat timp de sase luni de la deschidere, cremele de fata pot fi utilizate timp de opt luni, dermatografele pot fi utilizate timp de opt luni, fondul de ten este valabil un an de la deschidere, rujul poate fi folosit timp de un an de la deschiderea acestuia, pudra este valabila o perioada de doi ani de la desigilare iar fardurile de pleoape si cele de obraz au un termen de valabilitate de pana la doi ani de la desigilare.

Ai grija de cosmeticele tale deoarece acestea iti afecteaza tenul mai mult decat iti poti imagina.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *