Cel mai potrivit patut pentru copii. Ce conteaza cel mai mult

patut copii
Rate this post

Camera celor mici trebuie sa fie bullet proof. Practic, atunci cand cel mic se afla aici, siguranta trebuie sa fie maxima. Exista o multime de elemente de mobilier care conteaza si exista foarte multe idei de dormitoare copii, cat se poate de atractive. Daca este vorba despre copii foarte mici insa, cel mai important lucru este achizitia unui pat de buna calitate. In primii ani de viata somnul este esential pentru cresterea armonioasa a celui mic, asadar, orice parinte trebuie sa mearga intr-un magazin de mobila copii de calitate si sa ia o decizie inteleapta. Cum se ia acea decizie, insa?

Sfaturi importante de la kids-room.ro, in ceea ce priveste alegerea patutului

Tipul de pat. Exista mai multe modele si tipuri de patuturi. In primul rand este patutul clasic, din lemn, foarte ieftin si sigur. Problema apare in momentul in care copilul creste, deoarece va fi nevoie de un alt patut. Cele pliabile sunt si ele o optiune buna, pentru cei care calatoresc foarte mult alaturi de cei mici. Un al treilea tip de patut, care este si cea mai interesanta varianta, este cel transformabil. Acesta se poate transforma intr-un pat pentru copii ceva mai mari, odata ce prichindelul implineste 3 ani. De asemenea, se poate opta si pentru paturi de tip baldachin sau pentru paturi suspendate.

Calitatea materialelor din care este realizat patul. Multe patuturi pentru copii sunt realizate din lemn, insa exista si alte materiale pentru care se poate opta, cum ar fi plasticul. Trebuie sa se analizeze cu atentie marginile si sa se prevada orice posibilitate de accidentare a celui mic. Daca se opteaza pentru un patut din lemn este bine sa se mizeze pe o solutie cu macar un perete detasabil.

Accesoriile patutului. Micile detalii fac diferenta. Spre exemplu, este indicat ca patul sa aiba roti cu opritoare sau care sa poata fi detasate. IN felul acesta, flexibilitatea este mult mai mare. De asemenea, trebuie sa se acorde o atentie sporita saltelei, dar si altor elemente, cum ar fi buzunarele laterale sau masuta pentru infasat.

Odata achizitionat, patul trebuie sa fie montat intr-o anumita zona a camerei. Acesta trebuie sa aiba suficienta lumina, insa in acelasi timp este bine sa nu fie langa elemente care il pot rani pe copil. Spre exemplu, nu trebuie sa fie pus sub elemente de mobilier prinse de pereti sau langa biblioteci. Copiii mici sunt extrem de curiosi si vor incerca sa se catere peste tot pentru a descoperi lumea. Acest lucru le poate aduce accidentari, daca parintii nu sunt foarte atenti.
Nu doar patutul este important atunci cand se amenajeaza dormitoare copii, insa cu siguranta acesta este partea centrala a unei incaperi in care cel mic isi petrece timpul, asadar, daca este de o foarte buna calitate, jumatate din treaba este aproape gata.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *