Protectia eficienta a plantelor cu substantele potrivite – Alege magazinul perfect din care sa le achizitionezi

Cultura, gradina sau chiar plantele noastre de apartament au nevoie de ingrijire, dupa anumite reguli mai stricte sau nu, dar si de protectie constanta impotriva daunatorilor specifici. Inamicii plantelor sunt, in general, anumite insecte, buruieni sau ciuperci, ei fiind capabili sa distruga plantele daca aparitia lor nu este tratata sau prevenita.

Boala fungica este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunte orice agricultor sau gradinar amator. Partea buna este ca exista suficiente solutii pentru a o combate. Dithane este unul din produsele comercializate de regalfermierul.ro, acesta fiind un fungicid de contact utilizat cu mare succes la nivel mondial.

Ce este un fungicid?

Fungicidele sunt un tip de pesticid care reprezinta o substanta menita sa previna sau sa elimine boala fungica care afecteaza plantele. Avantajul lor este ca nu ataca in niciun fel tesutul plantelor care urmeaza a fi protejate si pot fi aplicate in urma observarii ciupercii sau inainte ca aceasta sa apara.

Fungicidele sunt de mai multe tipuri si pot fi alese in functie de nevoile tale in ceea ce priveste sanatatea plantelor tale:

  • Sistemice: sunt substante care se absorb complet in organele plantei ce urmeaza a fi protejata, astfel incat aceasta sa devina imuna la boala fungica. Se utilizeaza cu scop preventiv.
  • De contact: substante care distrug ciupercile plantelor prin contactul direct al acestora cu fungicidul. Dithane M 45 este un astfel de pesticid de contact capabil sa combata peste 400 de boli fungice din diferite culturi precum vita de vie, cartoful, ceapa, pomi fructiferi etc. Are avantajul de a impiedica aparitia fenomenului de rezistenta la patogen, lucru care se intampla frecvent in utilizarea de fungicide si face ca intregul proces de aplicare sa fie dificil din cauza unor reguli foarte stricte de aplicare.

Care sunt regulile de utilizare ale fungicidelor?

Modul de aplicare al fungicidelor depinde atat de tipul de produs utilizat, mai exact de substata activa continuta, cat si de tipul de planta ce urmeaza a fi tratata. Pentru a determina regulile de aplicare este necesara o diagnosticare corecta a situatiei. Este recomandat ca acest lucru sa fie realizat de profesionisti in agricultura precum regalfermierul.ro, altfel tratamentele vor fi  generatoare de costuri inutile si de timp pierdut. Analiza culturii presupune observarea unor aspecte precum anotimpul prezent, tipul de ciuperca care afecteaza plantele, plantele afectate, determinarea substantei potrivite pentru combaterea problemei si modul de aplicare al produsului.

Fungicidele se pot gasi sub forma de praf, granule, gaz sau lichid si exista anumite tipuri de echipamente speciale de aplicare. Etichetele produselor fungicide pot oferi informatii valoroase in aceasta privinta, daca te hotarasti sa aplici singur un tratament, iar regalfermierul.ro iti poate oferi atat asistenta cat si produse sau echipamente specifice.

Preventia este mult mai utila decat tratarea si, din fericire, exista mai multe produse care te pot ajuta pentru aceasta.

Plante sanatoase prin utilizarea produselor potrivite de la Regal Fermierul

Regal Fermierul este o companie care vine in sprijinul domeniului agricol prin comercializarea de produse destinate unor culturi sanatoase indiferent de mediul in care sunt plantate. Astfel, regasim aici produse atat pentru sere si solarii, folie termica: https://www.regalfermierul.ro/folie-termica, cat si pentru culturi in aer liber precum gradini si ferme. Echipamentele, utilajele agricole, semintele si ingrasamintele sunt disponibile in portofoliul companiei.

Compania este prezenta si in mediul online, iar echipa este mereu deschisa in a te indruma in actiunile tale de protectie si dezvoltare a culturilor de orice fel.

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *