Ce inseamna haute couture

Ce inseamna haute couture

Crezi ca stii ce inseamna haute couture? Ei bine, foarte multe persoane considera o piesa spectaculoasa sau o tinuta aparte poate fi haute couture. Aceasta este o etichetare gresita iar in acest articol vei afla totul despre haute couture.

   La ce se refera termentul de haute couture

Traducerea termenului de “ haute couture” semnifica “ croitorie inalta”. Practic este o croitorie de lux, arta de a produce in totalitate piese de lux care bineinteles sunt unice.

Ideea de haute couture a aparut in secolul al XIX-lea atunci cand doamnele si  domnisoarele care faceau parte din nobilimea franceza erau obligate sa isi demonstreze statutul social prin purtarea anumitor haine pe care nimeni altcineva nu le mai avea. Din acest motiv acele doamne si domnisoare apelau la case de croitorie care le creau piese de imbracaminte pe comanda si modele unice.

Acest aspect al unicitatii si al excusivitatii defineste si astazi moda haute couture cu diferenta ca in prezent aceasta are deja o istorie. Putem vorbi despre colectiile unui brand care atrage publicul prin creatiile unice si pline de creativitate.

Drumul parcurs de moda haute couture

Designerul Charles Worth este cel care a oficializat ideea de haute couture. Acesta a deschis in Paris in anul 1858 primul atelier care producea creatii couture si tot acesta este responsabil pentru crearea Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.

De cate ori se prezinta creatiile haute couture?

In mod casele de moda care au un departament de haute couture prezinta doua colectii pe ani. Show-urile au loc au loc ca in cazul celor ready-to-wear, mai exact cu un sezon in avans. In ianuarie se va prezenta colectiile pentru urmatoarea vara iar in iulie se vor prezenta colectiile pentru toamna urmatoare.

Unde au loc aceste colectii? In timpul Razboiului Mondial s-a incercat aducerea aducerea la Berlin a unui calendar haute couture.  Dar toate colectiile couture sunt prezentate  in Paris.

Mai trebuie sa stii ca stii ca istoria haute couture a functionat chiar si pe durata razboiului.  Atunci cand intra in vigoare regulile care prevedeau rationalizarea materialelor textile, casele de moda isi prezentau creatiile pe papusi pentru a economisi considerabil costurile.

Creatiile haute couture sunt realizate manual in totalitate dar nu este o regula ca acestea sa fie realizate in totalitate in atelierele brandului care le semneaza. Foarte multe case de moda aleg sa colaboreze cu diverse case de moda care sa realizeze anumite creatii astfel incat tinuta lor sa fie una complexa.

Cele mai faimoase ateliere specializate pe anumite arii couture sunt: Chanel, Lesage care se ocupa de broderii, Lemarie care se ocupa de penaj, Massaro care se ocupa de incaltamine, Goosens care se ocupa de aur, Desrues care se ocupa de bijuterii, Maison Michel care  se ocupa de palarii si de accesorii capilare si nu in ultimul rand Guillet care se ocupa de flori din material textil.

Intreaga clientela a industriei haute couture nu depaseste 4000 de clienti la nivel modial iar principala piata pentru couture este in acest moment formata din Rusia, Orientul Mijlociu si din China.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *