Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus, recenzie

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

Prezentare

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus Această carte mi-a stârnit interesul de la bun început. Numai prin titlul amănunțit ne putem da seama că autorul ne va oferi informații importante și bune de pus în aplicare în viata reală și mai ales, în viața de cuplu.

Ce face această carte să iasă în evidență față de altele este tocmai succesul pe care l-a avut de-a lungul anilor. Cu siguranță, valoarea cărtii a fost probată de timp, așadar, este imposibil să nu găsiți sfaturi utile și practice printre paginile sale.

Mai amănunțit, trebuie știut că John Gray nu s-a abținut de a la a pune punctul pe i și a ne arăta exact problemele în diferite situații, exemple pentru relații de cuplu esuate, astfel încât noi să ne putem raporta la persoanele implicate și să reușim să fim introspectivi, pentru a putea să ne rezolvăm propriile probleme.

Mi s-a părut foarte ingenios modul în care a reușit să îmi captiveze atenția folosind cuvinte simple și clasificând sfaturile sale în diferite categorii precum: relatii de cuplu, relații de prietenie, etc. Mai mult decât atât, consider că acest ghid mi-a fost foarte util și prin faptul că autorul a reușit să pună foarte multă informație utilizând foarte puține cuvinte, fără a oferii detalii în plus, ci exact atât cât trebuie pentru a ne ajuta să înțelegem ce vrea să spună în materie de comunicare și psihologie.

Vezi pret

Avem parte de argumente atât pro feminism cât și anti, cum de altfel, regăsim printre paginile cărții și argumente pro masculinității excesive, cât și contra. Aceste balanțe trebuie să fie în perfect echilibru pentru a putea funcționa o relație de orice gen între persoanele de sex opus. Autorul vine cu niște structuri foarte bine formulate în acest sens și ne facem să vedem problemele acolo unde nu le-am fi identificat inițial, făcându-ne să ne punem întrebări și astfel să ajungem la concluziile precizate de acesta.

Se pare că cea mai mare problemă și des întâlnită în comunicare este orgoliul care face diferența între oameni; altfel fiind spus, mi s-a părut că John Gray a știut să ne ofere exact cele mai familiare situații posibile pentru a identifica această problemă. De exemplu, avem într-un capitol al cărții, o metaforă perfectă pentru care femeile chiar vin de pe Venus: autorul folosește această perspectivă pentru a sublinia diferențele masive dintre bărbați și femei.

Concluzii

Am citit cartea foarte repede si desi este o carte non-fictiva, pot spune ca a reusit cu adevarat sa ma scoata din lumea reala si sa ma impinga intr-o lume a ideilor, ideala chiar pot spune. Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa imi placa atat de mult aceasta carte dar probabil tocmai in asta constau cele mai mari surprize ale vietii, in neasteptat si in mister.

După cum spune și descrierea cărții, femeile și bărbații fac totul în moduri diferite: iubesc, mănâncă, comunică, etc. De aceea mi se pare esențial să fim conștienți de toate aceste diferențe și să luăm aminte la învățăturile primite din această carte.

Cumpara cartea

Bărbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus este o carte foarte atent scrisa, în care s-a păstrat măsura lucrurilor, fără exagerări, pe care o recomand tuturor celor în căutarea unei cărți motivaționale bune, care să îi ajute în comunicarea cu cei din jur și să le faciliteze o viață familială mult mai fericită. Cu siguranță vă va schimba viața după ce veți fi atenți la lucrurile pe care le treceați cu vederea înainte, după ce veți lectura această carte. Cred ca isi merita cu adevarat locul fruntas printre cele mai bune carti de acest gen; cu siguranta de data aceasta cititorii au avut dreptate, cu greu poate fi gasita o carte mai buna pe acest subiect.

Tu ce parere ai despre aceasta carte?

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *