Lucruri pe care nu le stiai despre istoria pantofilor

Lucruri pe care nu le stiai despre istoria pantofilor

Adori pantofii? Daca se intampla sa iti doresti sa afli mai multe despre istoria pantofilor atunci acest articol este pentru tine. In mod sigur in marile magazine vei gasi fel de fel de pantofi de aceea este bine sa stii care sunt cele mai perfecte modele pentru tine.

Cele mai neobisnuite lucruri din istoria pantofilor

Pantofi care indica clasa sociala

In Egiptul Antic sclavii nu aveau pantofi si in cel mai bun caz purtau sandale din frunze de palmier. Omul de rand purta sandale din papirus iar cei cu statutul superior li se permitea sa poarte sandale cu varf ascutit. Incaltamintea in culorile rosu si galben sunt rezervate doar pentru cea mai inalta societate.  Era foarte usor sa iti dai seama care este statutul social al persoane cu care discuti.

Muzeul pantofilor

Singurul muzeu al pantofilor din America de Nord este situat in Canada in orasul Toronto, Ontario. Acestia au in muzeu pantofi de peste 4.500 de ani. Europa detine mai multe muzee dedicate pantofilor printre care putem enumera: Salvatore Ferragamo Museum ( Florence, Italy) Deutsches Ledermuseum ( Offenbach, Hessem Germany) si International Wooden Shoe Museum ( Eelde, Netherlands).

Perechi de pantofi pentru “ doua picioare stangi”

Foarte mult timp nu a existat nicio diferenta intre pantofii pentru piciorul drept si cel stang.  In anul 1818 a fost inventat pantoful drept iar prima pereche de pantofi cu piciorul drept si stang a fost realizata in Philadelphia.

Incaltaminte din lemn

Pantoful de lemn a fost denumit sabot iar istoria acestui tip de pantofi sta in faptul ca Olanda, de unde provine acest pantof este pozitionata in mare parte sub nivelul marii.

Sunt mai multe zone mlastinoase iar olandezii au descoperit ca pantofii din piele se uda foarte repede. Sabotii din lemn au fost asadar solutia perfecta. Purtarea acestor pantofi este o traditie populara pana si in prezent.

Pantofi periculosi de purtat

In secolul al XVI-lea femeile aristocrate au inceput sa poarte pantofi cu toc foarte inalt. Tocurile unora dintre acesti pantofi de dama erau atat de inalte incat femeile avea nevoie de servitor ca sa poata merge. Aceste tipuri de pantofi au devenit foarte populari in Venetia unde inaltimea lor a devenit atat de ridicola incat a existat o lege care limita inaltimea tocurilor de dama.

Incaltaminte de nunta

Pantofii de nunta sunt o emblema a fiecarei mirese. Vei gasi in cele de mai jos cateva traditii ciudate legate de nunti si incaltaminte:

In Evul Mediu, tatal si viitorul mire aveau o ceremonie de incaltaminte. La nunta, mireasa isi punea pantoful ca sa arate ca acum se afla in posesia mirelui.

In Ungaria, mirele trebuie sa bea un toast pentru mireasa din pantoful de nunta.

In China unul dintre pantofii miresei este aruncat pe acoperis. Pantoful trebuie sa fie rosu deoarece semnifica ca aduce noroc cuplului in casatorie.

Cea mai scumpa pereche de pantofi din lume s-a vandut cu 660.000 de dolari. Pantofii sunt in continuare un aspect important in viata unei femei. Orice femeie a purtat macar o data in viata o pereche de pantofi.

 

 

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *