Este ușor să uiți de mansarda sau de podul locuintei tale… majoritatea oamenilor ignoră faptul că această parte a casei există. Lucru deloc greu de crezut, mai ales daca nu petreci deloc timp acolo! Este o zonă rece, uitată, care nu este bună decât pentru depozitarea obiectelor vechi. Dar, de fapt, ingrijirea podului este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face în casa ta. Podurile (ori mansardele) fără izolație adecvată pot crește costurile de încălzire si de racire a locuintei, pot deteriora acoperișurile și pot slăbi chiar si fundația casei.
Toată lumea poate beneficia de pe urma izolarii termice a locuintei, mai ales în lunile reci de iarnă sau fierbinti de vara. Iată top motive pentru care ar trebui să investiți în izolarea podului, prezentate pe scurt:
- Economisesti bani
Nimanui nu ii place sa dea bani pe renovari, dar izolatia podului poate sa scada costurile de incalzire sau racire cu pana la 35% – conform siteului de izolatii cu celuloza Izolatiinaturale.ro. Asadar, atat in iernile reci cat si in verile caniculare, ai parte de economii.
- Confort sporit
Iernile in Romania nu sunt deloc usoare, in special in anumite zone ale tarii. Casele neizolate ori slab izolate sunt vulnerabile la fluctuațiile de temperatură. Mansardele, în special, contribuie enorm la pierderea de căldură din case. Casele pot deveni fierbinți sau reci în câteva minute, fără o izolație adecvată. De aceea, izolarea podului poate face o mare diferență în confortul casei – vei fi mai puțin afectat de schimbările meteo, indiferent de ora din zi.
- Izolare fonica
Nu este nimic rusinos in a-ti dori liniște și pace. Nu doriți să aveți de-a face cu vecini zgomotoși, cu un drum aglomerat sau cu galagia urbana. O soluție ușoară? Izolatia podului. Păstrați zgomotele “afara” și “mentineti” liniștea interioara atat de necesara.
Asadar, ce optiuni avem? Ce materiale reprezinta principalele optiuni? Acum, la inceput de 2021, avem de ales intre vata bazaltica, vata minerala si celuloza.
Iata un test video, de doar 59 de secunde, care iti poate demonstra, in mod practic, cum izoleaza fiecare dintre aceste trei materiale:
Experimentul a pus cate 20 de cm de izolatie din fiecare tip, pentru a exemplifica vizual cum se “comporta” fiecare material.
Daca afara sunt 30 de grade Celsius, la nivelul acoperisului sunt circa 70-80 de grade (in functie de material si de culoare). Transferul termic care se face prin izolatie ne reda o anumita temperatura in camera de la mansarda. Astfel, vata bazaltica de 20 cm asigura o temperatura de circa 29 grade in mansarda, cea minerala de 31 de grade, iar celuloza 25 de grade.
Vrei sa descoperi mai multe despre castigatorul acestui test? Pentru mai multe detalii tehnice, garantia de 30 de ani, preturi si avantaje ale utilizarii celulozei ca izolatie termica, viziteaza acum Izolatii Naturale. Ai plata in rate, promotii lunare si consultanta rapida!
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.