Aparat de aer conditionat cu inverter sau fara

aer conditionat rece

Daca e vara, e clar, ne asteptam in orice moment la valuri de caldura. In orasele mari lucrul acesta poate fi resimtit negativ. Dar chiar si atunci cand nu este canicula tot este necesar sa folosesti putin aerul conditionat. Va filtra aerul, seara creeaza o atmosfera placuta inainte de somn si lista poate continua.

Dar cand vine vorba despre tipurile de aparate sau despre functiile care le diferentiaza, lucrurile se complica putin. Cel mai important ar fi clarificarea dintre doua mari tipuri de aparate: cu inverter sau fara? Dar ce inseamna mai exact?

Aparate fara inverter sau dinozaurii din categoria de aparate de climatizare

Daca in 1902 cand a fost inventat primul aparat de aer conditionat, mecanismul de racire a aerului era principalul scop, acum lucrurile s-au schimbat. Atunci era o mare reusita si drept urmare longevitatea acestui produs care nu a incetat niciodata sa fie la moda, sau sa fie cautat de utilizatori singulari si industiali deopotriva.

Aparatele fara invertar functioneaza la putere maxima pe intreaga durata cat sunt pornite. Din acest motiv consuma foarte multa energie electrica iar durata lor de viata este una destul de scurta. Daca vrei sa nu asculti pe fundal un vajait constant cand este pornit, atunci clar nu o sa te incante acest tip de aparte.

Sunt un fel de dinozauri ai apartelor de profil pentru ca nu contin nici o alta componenta de confort in afara de racirea aerului. Scopul lor a fost multa vreme atins dar pentru provocarile de clima, de sustenabilitate, de raport cost-eficienta, nu ne mai incadreaza.

Aparatele cu inverter

Principiul de tip inverter este cel mai mare pas catre sustenabilitate pentru sistemele de climatizare. Tehnologia insasi a fost imbunatatita de-a lungul timpului dar nu s-a renuntat la ea intrucat ofera o eficenta energetica mare.

Practic, motorul aparatului nu functioneaza la capacitate maxima tot timpul ci doar pana cand ajunge la temperatura setata, dupa care intra intr-un mod neutru de intretinere a temperaturii. Activeaza puterea din nou daca temperatura creste sau scade sub valoarea pe care o are setata de utilizator. Compresorul este astfel menajat impotriva acumularii continue cu energie electrica.

Aparatele de acest tip sunt mai silentioase tocmai pentru ca utilizeaza tehnologia inverter. Costul lor se ridica peste pretul unui aparat simplu fara inverter dar avand in vedere celelalte avantaje, raportul cost-eficienta energetica este in favoarea aparatelor cu inverter.

Daca urmaresti sa achitionezi un aparat de aer conditionat ieftin, acest criteriu cu privire la tehnologia pe care o incorporeaza ar putea fi printre primele de care sa tii cont. Mai sunt importante si filtrele pentru praf si cele de purificare a aerului, pentru ca locuinta sa devina un mediul placut la care sa revii dupa o zi de munca.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *