In momentul actual, intr-o societate moderna in care se pune accent pe aspectul fizic, pe sanatatea si igiena orala, implanturile dentare sunt cele mai folosite si cele mai eficiente metode de inlocuire a dintilor lipsa. Foarte adevarat, pretul unui implant dentar este mai mare in comparatie cu orice alta metoda de inlocuire a dintilor lipsa, dar se justifica pana la ultimul banut, iar uneori se poate gasi cate o oferta speciala implant dentar ce nu merita ingnorata.
Daca pacientii nu au respectat procedurile de igiena orala recomandate de medicul specialist, iar dintii au fost lasati cu acele carii profunde pana au atins nervul, imposibilitatea salvarii dintilor duce la necesitatea inserarii de implanturi dentare.
Implanturile dentare ridica multe intrebari, controverse si probleme pacientilor care erau obisnuiti cu puntile dentare sau lucrarile protetice, iar implanturile nu le inspira incredere si sunt si foarte costisitoare. Raspunsurile la aceste intrebari si nelamuriri vin de la Dr. Calenic, astfel incat pacientii sa poata fi siguri ca fac cea mai buna alegere pentru sanatatea lor orala si pentru starea lor emotionala si increderea de sine.
Care este structura unui implat dentar?
Lucrarile protetice pe implanturi dentare sunt alcatuite din trei elemente principale:
- implantul dentar propriu-zis, un dispozitiv metalic introdus in mod chirurgical in osul maxilar in vederea sustinerii lucrarii;
- bontul artificial, un dispozitiv protetic ce se ataseaza implanturilor dupa procesul de vindecare si osteointegrare;
- lucrarea protetica, reprezentata fie de o coroana dentara, o punte dentara sau o proteza mobilizabila.
Implantul dentar are diferite forme si marimi, sarcina alegerii modelului potrivit pentru fiecare pacient in parte revenindu-i medicului implantolog. Prin urmare, suna acum pentru a obtine programarea pentru o solutie avizata!
Practic, implantul dentar se aseamana radacini unui dinte, avand suprafata striata pentru o mai buna integrare in os. Implantul se introduce in osul maxilar prin insurubare si sunt confectionate de regula din titan, fiind un material cu o biocompatibilitate crescuta si foarte bine tolerat de catre organism, fara efecte alergice.
Implanturile dentare pot fi realizate si din zirconiu, acestea cunoscand o dezvoltare spectaculoasa de-a lungul timpului si fiind la fel de bine tolerate de catre corpul uman.
Despre bontul artificial
Bontul artificial, pe de alta parte, este confectionat in mai multe forme si marimi. De obicei, companiile producatoare livreaza bonturile impreuna cu implanturile, iar medicii proteticieni le aleg pe cele care se potrivesc cel mai bine cazului clinic. Aceste bonturi pot fi realizate din titan sau din zirconiu, ambele materiale fiind rezistente, dar zirconiul are o estetica deosebita, fiind de culoare alba.
In afara de aceste doua materiale, bonturile protetice pot fi fabricate si din otel inoxidabil, aliaje si alte materiale alese de specialisti cu experienta.
Despre lucrarile protetice finale
Nu in ultimul rand, lucrarile protetice finale sunt foarte importante pentru aspectul estetic al lucrarii. Aceasta alegere este influentata de numarul si de pozitia dintilor lipsa, de starea de sanatate a pacientului, de pretentiile estetice si functionale ale acestuia, de posibilitatile financiare si de timpul pe care pacientii il pot dedica tratamentului.
In principal, se poate opta pentru coroane dentare pe implant cand lipseste un singur dinte si cand dintii ce marginesc bresa sunt sanatosi sau pot fi tratati, dar si pentru punte dentara pe implanturi, care nu trebuie indepartata pentru igienizare. In alta ordine de idei, la fel de populare sunt si protezele mobilizabile pe implanturi care folosesc sisteme speciale de ancorare sub forma de capse.
Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.