De ce cateodata esti placut, iar alteori respins?

interviu
5/5 - (6 votes)

Am stat de-a lungul timpului si m-am gandit, seara, inainte sa adorm, la tot felul de lucruri care mai de care mai diverse. In acele aproximativ 15 minute in care nu esti nici treaz, dar nici adormit,poti analiza cel mai bine chestiuni care inainte iti pareau prea complexe sau ale caror detalii erau invaluite in umbra.

Inuna din acele seri m-am intrebat cum se face ca pot fix in aceeasi zi sa fiu placuta de 5 persoane, dar in acelasi timp sa am impresia ca alte trei nu ma pot suporta sau, pur si simplu ca nu rezonam in niciun fel.

Nu sunt la fel cu toti ceilalti din jurul meu? Ma comport diferit cu alte persoane, dar fara sa imi dau seama? Imi schimb atitudinea si nu realizez? Tonul meu e prea autoritar sau, din contra, par indecisa in actiunile mele?

Nu pot intelege. Cu toate acestea, daca stau sa ma gandesc, e absolut normal sa nu fii placut de toata lumea, pana la urma. Asta ar insemna sa nu ai o personalitate a ta si sa te lasi condus de criteriile de viata ale celorlalti. „Imi e frica sa nu se supere daca ii spun ca nu imi place acea cantareata!” sau „Am vazut si eu filmul ala, dar mi s-a parut slab! Hai sa ii spun ca imi place, ca altfel, cu siguranta, nu o sa ma placa!” Sa nu faci asta niciodata! Pastreaza-te pentru tine, nu te lasa furat de parerile celorlalti din jur!

Acum sa revin la discutia mea. De ce unii te plac, iar altii te displac? Fara sa vreau, am gasit raspunsul tocmai in fragmentul de mai sus. Oamenii cauta sinceritatea, iar altii pot sa o miroasa de la distanta. Iar cand se simt catusi de putin mintiti, vor reactiona in consecinta.Chiar si o minciuna mica, legata de filmul sau de cartile favorite poate fi usor identificata.

Vezi si:  Idei de cadouri de Valentine's day pentru el

Plus, cu un simplu „DA!” sau „NU!”, nu poti lega o conversatie de sine statatoare. Daca toti ne-am raspunde asa, de unde ar mai avea scriitorii cuvinte pe care sa le foloseasca? Intr-o discutie in care unul pune intrebarile si altul raspunde doar cu da sau cu nu, nu se pot lega sentimente de prietenie. Singurul lucru pe care il vei simti in timpul dialogului va fi o stare continua de jena si de „Cand se va termina toata discutia asta? Vreau sa plec acasa!”

Deja avem bifate doua lucruri pe lista noastra. Stai sa ma gandesc, sa vad la ce m-as mai putea referi. Oh, cum era sa uit? Zambetul, care in orice zi poate deveni cartea ta de vizita! Nu ai observat ca atunci cand zambesti atragi numai energie pozitiva in jurul tau? Parca totul e mai frumos, chiar si trezitul de dimineata.

Zilele in care esti trist si deprimat, privesti mereu in jos si te apasa grijile, nu iti aduc nimic bun. Vor fi asa cum crezi, dezastruoase. In schimb, daca ai facut o certitudine din fericirea ta in fiecare zi, vei vedea ca o sa ai parte de lucruri mult mai bune si de oameni mult mai frumosi in jurul tau. Daca esti bosumflat mai tot timpul, nimeni nu va vrea sa stea in jurul tau, sa intre in conversatie cu tine.

Trebuie sa te deschizi! Cand vorbesti cu cineva trebuie sa fii dispus sa vorbesti energic, fara a parea ca esti plictisit. Dar, in acelasi timp, trebuie sa fii dispus si sa asculti, ca abia mai apoi sa fii ascultat la randul tau. E o regula nescrisa, nu o vei gasi nicaieri, dar e fundamentala daca doresti  sa iti creezi niste relatii sanatoase cu oamenii din jurul tau.

Vezi si:  Night-club

Chiar si acum cand citesti acest articol, incearca sa fii responsabil si sa il iei ca atare. Adica, nu il citi numai de dragul de a fi citit, ca o lectura suplimentara. Incearca sa ii intelegi contextul si insemnatatea, modul in care te poate ajuta. Si nu uita, onestitatea te poate ajuta mai mult decat ai crede vreodata!

Pentru mai multe articole de acest tip, accesati blogul scris de Andra Olarean!

Salvează

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *