Tu cum iti ingrijesti parul?

ingrijirea parului
5/5 - (2 votes)

 In special pentru femeile din era contemporana, a-si ingriji parul nu mai este de foarte mult timp o expresie straina de acestea. In realitate, inca din antichitate este demostrat faptul ca femeile au gasit fel si fel de solutii prin care fie sa isi vopseasca parul, fie sa il onduleze, sa il indrepte sau sa ii ofere stralucire. Nu mai este nici un secret faptul ca in marea majoritate a cazurilor, cele mai multe dintre tehnicile de infrumusetare de atunci s-au patrat pana in ziua de astazi, suferind insa anumite transformari mai mult sau mai putin chimice dupa caz. Pe langa transformari, se poate spune ca au suferit imbunatatiri  atat metodele de infrumusetare si de ingrijire a parului cat si produsele de styling pe care azi le folosim.

Atunci cand pasesti intr-un magazin nici macar nu mai stii ce sa alegi din multitudinea de produse cosmetice destinate ingrijirii parului. Aceasta demonstreaza faptul ca femeile sunt foarte preocupate de estetica parului lor si este si normal. La urma urmei, estetica podoabei noastre capilare este cea care vorbeste extrem de multe despre noi ca femei si este cea mai expusa parte a corpului nostru.

Ce inseamna insa a-ti ingriji parul? Acest concept se refera la interactiunea produselor chimice, a substantelor artificiale sau naturale si a mediului inconjurator, cu firele de par care se gasesc pe scalpul nostru. Toate acestea presupun foarte multa munca si atentie. Exista foarte multi factori nocivi pentru parul nostru iar produsele de ingrijire a parului s-au dezvoltat pentru a incorpora aproape toate nevoile firului de par.

Care sunt substantele de ingrijire a parului?

Exista substante naturale de ingrijire a parului numite si masti naturale care dupa cum am mentionat se foloseau inca din antichitate. Aceste masti sunt de obicei preparate din fructe proaspete sau uscate, legume uscate si zdrobite astfel incat sa se realizeze un praf sau tot felul de alimente de baza. Aceste alimente pot fi folosite pentru ingrijirea parului si a pielii atat aplicate direct pe podoaba capilara, insa acestea ajuta si din interior, adica ingerate, deoarece proprietatile acestora se rasfrang si asupra parului. Este de mentionat ca aceste masti naturale necesita neaparat clatire, pe cand in categoria tratamentelor chimice, intalnim si produse care nu mai au nevoie de acest procedeu. Poate ca tocmai lipsa acestui procedeu si graba care exista in era contemporana ne impiedica sa mai folosim atat de des produsele naturale si sa alegem produsele chimice, mult mai rapide, mai curate dar care au aproximativ acelasi efect.

Exista insa si substante chimice, tratamente de refacere si ingrijire a parului produse de ultima generatie care sunt create special pe baza de fructe, miere sau diferite uleiuri pentru a elimina cauzele deteriorarii parului si pentru a-l ajuta sa fie frumos si sanatos.  Asadar, in aceasta categorie putem sa mentionam doua procedee principale prin care acestea se realizeaza si anume:

a)   Cele care au nevoie sa fie clatite cu apa calduta dupa ce au actionat asupra scalpului si parului nostru

b)   Cele care nu au ncesita clatire si se aplica direct pe firele de par, la radacina acestora, pe scalp, masand produsul. Astfel, acesta actioneaza direct atat asupra keratinei cat si asupra radacinei firului de par impiedicand caderea acestuia indiferent de structura parului si ajutandu-l sa se regenereze mult mai repede si mai sanatos.

Este de mentionat ca orice metoda de ingrijire a parului ai alege sau orice fel de masca fie ea naturala sau chimica, parul, indiferent de structura sa, adica indiferent ca este gras, mixt sau uscat, nu trebuie clatit cu apa fierbinte sau calda si  doar cu apa calduta. De ce? Deoarece prin apa foarte calda si prin sampon inlaturam uleiurile naturale ale parului iar acesta se ve degrada cu mult mai mare usurinta decat de obicei.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *