Tortul Moca, tort simplu si delicios

tort moca
Tortul Moca, tort simplu si delicios
4.5 (90%) 2 votes

Un tort simplu de preparat si cu un gust delicios este tortul moca.

Pentru pregatirea blatului avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 5 oua intregi;
  • 160 g zahar vanilat;
  • 140 g faina
  • 1 praf copt;
  • Modul de lucru;

Carti de retete care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie

Modul de preparare

Se incalzeste bine un castron, se sterge sa fie perfect uscat. Se pun cele 5 oua intregi, cu cele 160 g de zahar vanilat si se freaca bine pana se face ca o crema.
Se adauga 140 g de faina proaspat cernuta, in care am pus si praful de copt, amestecand-o cu ouale.
Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, se coace la foc potrivit cam trei sferturi de ora.
Intre timp se pregateste o crema de cafea in felul urmator:

Crema de cafea

Pentru prepararea cremei avem nevoie de:

  • 4 lingurite cafea ness;
  • 30 gr faina;
  • 5 oua;
  • 500 ml lapte;
  • 200 gr zahar;
  • 2 pliculete zahar vanilat sau 2 lingurite esenta de vanilie;
  • zeama de la o lamaie si un varf de cutit de sare;
culinar

Mod de lucru

Galbenusurile le frecam spuma cu 100 gr de zahar,apoi adaugam faina.
Nessul se dizolva in lapte si se amesteca cu galbenusurile frecate, putin cate putin.
Aceasta compozitie se pune la fiert in baia de apa, la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroase (nu trebuie sa clocoteasca).
Se da deoparte si se lasa la racorit.
Albusurile cu restul de zahar se bat spuma tot pe baia de apa, adaugand sarea si zeama de lamaie.
Jumatate din aceasta compozitie se amesteca cu galbenusurile. Cealalalta jumatate se va folosi la ornat folosind un sprit. Crema se da la rece.

Prezentarea si servirea

Dupa ce s-a racit perfect tortul, se taie cu un cutit bun in trei parti, iar intre ele se pune crema lasand deoparte pentru exterior. Deasupra putem pune cu cornetul albusurile oprite.

Pofta buna!

Vezi cele mai bune magazine cu mobilier si accesorii bucatarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *