Supa cu taietei de casa

supa cu taitei
Supa cu taietei de casa
Rate this post

In aceasta supa se pot folosi fideaua, taiteii de casa, cus-cus, stelute sau melcisori.

Ingrediente necesare:

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Consomme – 2 litri;
  • 60 g paste fainoase (taietei);
  • patrunjel verde;
  • sare dupa gust;

Operatii pregatitoare:

Pregatim taiteii de casa!
Din faina, ou, apa, sare si zeama de lamaie se face o coca. Se framanta bine si se intinde o foaie foarte subtire, care se lasa sa se zvante pana incepe sa se intareasca.
Se taie in patru fasii si pe fiecare se presara putina faina ca sa nu se lipeasca.
Se ruleaza apoi si se taie cat mai fin, avand in vedere ca la supa taiteii isi maresc volumul. Jumatate din cantitate se fierbe in supa clocotita timp de 20 minute. Restul de taitei se pastreaza intr-o punga la loc uscat pentru a fi folositi la alte supe.

Modul de preparare:

Consommeul este o supa concentrata din carne de vita sau pasare. Consommeul poate fi facut si numai din legume, dar in acest caz se dubleaza cantitatea de zarzavat.

Prepararea consommeului:

Se pregateste o supa de carne, care dupa ce s-a strecurat se pune la foc. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata in bucati mici, si oasele. Dupa ce supa a dat in clocot si s-a ridicat spuma, se adauga zarzavatul curatat si spalat.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit 1 1/2 ora.
Cand a fiert bine carnea si zarzavatul se da jos oala dupa foc, se strecoara si se limpezeste adaugand in supa strecurata 2 albusuri de ou nebatute. Se aseaza oala din nou pe foc si se bate cu telul usor. In acest timp, se formeaza o spuma care strange toate particelele solide din supa, albusul se incheaga si supa ramane limpede.
Se da oala jos de pe foc si se strecoara printr-o sita deasa.

Taiteii:

Taiteii se fierb separat in apa cu sare. Inainte de a se servi, se scurg, se pun in castron, deasupra se toarna supa, se presara cu patrunjel verde si se serveste calda.
Taiteii se fierb in consomme timp de 10-15 minute, si se presara patrunjel verde. Supa va fi mai gustoasa astfel!

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *