Spaghete milaneze cu sunca si ciuperci

spaghete Milaneze
Spaghete milaneze cu sunca si ciuperci
Rate this post

Spaghetele milaneze constituie una din cele mai comode metode de a prepara rapid o masa consistenta si gustoasa, o reteta simpla pe care orice persoana neinitiata in tainele gatitului o poate prepara.

Ingrediente necesare:

Pentru o portie de spaghete avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500g spaghete
  • 125g ciuperci conserva
  • 100g sunca
  • 250g sos tomat
  • 75g unt
  • 50g cascaval
  • busuioc verde, patrunjel
  • sare si piper dupa gust

Operatii pregatitoare:

  • Pastele se introduc in apa cu sare, putin ulei de masline(pentru a nu se lipi) si se fierb. Ele se fierb atat cat sa ramana un pic tari. Dupa ce s-au fiert se limpezesc cu apa rece si apoi se mentin la cald;
  • Cipuercile din conserva se scurg de lichid, se clatesc sub jet de apa rece si se taie lame;
  • Sunca se taie julienne (felii subtire);
  • Cascavalul se curata de coaja si se rade

Modul de preparare:

Ciupercile se pun la foc, se inabusa in 25g de unt. Se adauga sunca, sare, sos tomat si se continua fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea:

In momentul servirii, spaghetele se stropesc cu un topit(50g) si se amesteca cu compozitia de ciuperci si sos. La sfarsit se adauga si busuiocul.
Se servesc pe un platou, calde, cu cascaval ras deasupra.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *