Spaghete cu sos de sardele

spaghete cu sardele
Spaghete cu sos de sardele
Rate this post

O reteta delicioasa si practica, usor de gatit, la care se pot folosi spaghete sau orice fel de alte paste.

Ingrediente necesare:

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • spaghete – 1 cutie;
  • ceapa -4 bucati;
  • 100 ml ulei;
  • 50g pasta tomata (suc de rosii);
  • sardele – 1 cutie;
  • mazare conserva – 1 cutie
  • 100g masline;
  • 1 foaie dafin, marar, cimbru, sare, piper, patrunjel verde;

Operatiile pregatitoare:

Spaghetele se introduc in apa(cantitate suficienta) cu sare si se fierb. Se limpezesc cu apa rece, iar apoi se mentin la cald. Sardelele se fac piure (fara oase).

Modul de preparare:

Sosul se prepara astfel:
Se taie ceapa solzi, se caleste usor, se adauga sardelele pasta, pasta de rosii (pe care am subtiat-o cu sucul in care a fost conservata mazarea), foaia de dafin, mararul tocat marunt si cimbrul. Se lasa sa fiarba cam 15 minute, se adauga mazarea si maslinele. Sosul se mai fierbe putin la foc mic pana se inmoaie ceapa.

Prezentarea si servirea:

Pe un platou, in mijloc se aseaza spaghetele si se toarna de jur imprejur sosul de sardele cu mazare.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *