Sfaturi pentru servirea bauturilor

servirea bauturilor
Sfaturi pentru servirea bauturilor
4.8 (95%) 4 votes

  • Daca la masa veti servi mai multe bauturi veti aseza cate un pahar pentru fiecare bautura.
  • Paharele mari le veti aseza pentru apa plata sau minerala.
  • Paharele mijlocii vor folosi pentru servirea vinurilor albe.
  • Paharele putin mai mici sunt folosite pentru vinurile rosii.
  • Paharele cu picior vor folosi pentru vinul desert.
  • In cupe se va servi sampania.
  • Paharele bombate vor folosi la servirea coniacului si se va turna bautura pe fund doar de doua degete.
  • Lichiorul va fi servit in paharele mici.
  • Trebuie stiut ca bauturile se vor turna numai atunci cand paharul este gol si numai prin dreapta.
  • Daca organizati o masa festiva este de bun gust impachetarea a sticlelor cu bauturi.
  • Inainte de masa, puteti servi un aperitiv in pahare cu cuburi de gheata si lamaie.
  • Pentru antreuri se vor servi vinuri albe, usoare.
  • Pestele prajit sau gatit se serveste cu un vin alb usor, sec.
  • culinar
  • Pentru felurile de mancare bazate pe legume, ciuperci cele mai indicate sunt vinurile albe ceva mai dulci sau vinurile rosii, usoare.
  • Pentru felurile preparate din carne puteti servi vinuri rosii, seci iar pentru carnea rosie, pentru vanat sunt recomandate vinurile rosii sau negre.
  • Branzeturile sunt servite cu vinuri dulci albe iar cafeluta o puteti servi alaturi de un coniac sau un lichior delicios.

Carti de retete care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie

Pe langa alegerea vinurilor este foarte important de stiut si temperaturile de servire:

  • Vinurile albe si seci se vor servi reci la 6-12 grade
  • Vinurile dulci se vor servi reci la 4-5 grade
  • Sampania se va servi foarte rece 2-3grade
  • Tot foate reci se vor servi spriturile.
  • Vinurile rosii usoare vor fi servite la temperature camerei cca20grade iar cele rosii tari la temperature mai reci 16grade.

Vezi cele mai bune magazine cu mobilier si accesorii bucatarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *