Pietre pretioase care se combina bine cu argintul

Pietre pretioase care se combina bine cu argintul

Bijuteriile confera din cele mai vechi timpuri frumusete, eleganta si rafinament, indiferent din ce au fost confectionate de-a lungul timpului. Cu toate acestea, bijuteriile de argint au un loc aparte in ierarhia preferintelor celor care le poarta, atat datorita simbolisticii adaugate de-a lungul secolelor acestui metal pretios atat de delicat, cat si frumusetii lui aparte.

Bijuteriile confectionate din argint pot avea nenumarate forme si dimensiuni, raspunzand astfel tuturor cerintelor si gusturilor. Inele, brose, bratari din argint sau cerceii pot fi purtate pentru frumusete sau pentru a satisface anumite credinte. Asocierea bijuteriilor de argint cu anumite pietre pot aduce stari de confort si buna dispozitie, precum linistea asigurata de simbolurile create si pastrate de-a lungul timpului, dar si un aspect placut si rafinat care poate defini personalitatea celor care le poarta.

Pietrele care pot fi incrustate si care corespund fiecarei luni a anului pot avea semnificatii nebanuite si iata cateva exemple de pietre ce se pot combina cu bijuteriile de argint, fie ca sunt inele, bratari sau cercei:

 • Granatul este piatra lunii Ianuarie – simbolizeaza increderea si prietenia eterna
 • Ametistul este piatra lunii Februarie – simbolizeaza luciditate si inspiratie
 • Aquamarinul este piatra lunii Martie – considerat piatra dragostei,atrage iubirea
 • Diamantul este piatra lunii Aprilie – considerat piatra zeilor, asigura virilitate si curaj
 • Smaraldul este piatra lunii Mai – simbolizeaza imortalitate si clarviziunea
 • Perla este piatra lunii Iunie – simbolizeaza noroc in dragoste si fidelitate
 • Rubinul este piatra lunii Iulie – simbolizeaza iubirea si intelepciunea
 • Peridotul este piatra lunii August – simbolizeaza elocventa si siguranta de sine
 • Safirul este piatra lunii Septembrie – simbolizeaza intelepciune si castitate
 • Opalul este piatra lunii Octombrie – simbolizeaza profetie
 • Topazul galben este piatra lunii Noiembrie – simbolizeaza prietenie si noroc
 • Turcoazul si Topazul albastru sunt pietrele lunii Decembrie – simbolizeaza sanatate si bogatie

Aceste pietre, prin asociere cu aceste bijuterii din argint, pot spune foarte mult despre caracterul persoanei care le poarta. Pentru un stil conservator, accesoriile vor fi cu siguranta mai putin indraznete, o pereche de cercei cu sidef alb putand fi o alegere potrivita. Pentru un stil indraznet, cerceii de argint de dimensiune mare, gen candelabru, cu pietre colorate, pot defini posesoarei acest aspect.

Pentru a scoate in evidenta bijuteriile, sfatul specialistilor este ca acestea sa fie purtate optand pentru o piesa de “rezistenta”, iar restul bijuteriilor in completarea ei. Daca alegerea va fi pentru zona gatului, un colier deosebit va fi purtat cu cercei foarte finuti, iar daca alegerea vor fi cerceii, atunci colierul va trebui sa fie foarte delicat.

Pentru zona mainilor lucrurile se simplifica, putandu-se asorta geanta cu inelele si cu bratarile. Un inel ales ca “piesa de rezistenta” va fi asortat cu o bratara simpla de argint, iar pentru alegerea unui inel simplu, piesa in completare poate fi o bratara indrazneata.

Despre bijuterii se poate spune ca sunt subtile sau impunatoare in functie de design si volum, bijuterille din argint vor fi intotdeauna in topul preferintelor datorita aspectului rafinat indiferent carei din aceste categorii apartine. Indiferent ca alegerea pentru completarea tinutei vor fi cercei, inelele sau colierele, argintul va conferi mereu delicatete si rafinament. Bijuteriile din argint pot satisface orice cerinta si pot completa orice tinuta, fie ca este office , fie ca este pentru ocazii.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *