Greselile pe care le face o femeie insarcinata in alimentatie

sarcina si mancarea
Rate this post

Atunci cand ramai insarcinata o multime de lucruri se schimba in viata ta chiar pe toate planurile. Unele dintre ele vin de la sine iar de altele trebuie sa ai tu mare grija iar printre ele se numara si alimentatia. Sunt destule reguli foarte simple de care trebuie sa ai grija si daca le vei respecta asa cum trebuie te vor ajuta foarte mult sa ai parte de o sarcina sanatoasa si sa aduci pe lume un copil sanatos si normal.

Iata care sunt greselile pe care le face orice femeie insarcinata:

1. Pe toata perioada sarcinii o femeie insarcinata nu consuma indeajuns de multe proteine si calciu

O femeie insarcinata are nevoie foarte mare de calciu iar acesta poate fi luat din produsele lactate precum branza, oua sau lapte. Aceste alimente contin si o mare cantitate de proteine iar din aceasta cauza este recomandat a fi consumate de doua-trei ori pe saptamana.

In urma unui studiu s-a demonstrat faptul ca o substanta denumita cholina, substanta ce se gaseste in alimente precum ouale, sunca, rinichii, ficatul, germenii de grau, conopida sau spanacul este extrem de benefica pentru creierul copilului. Din aceasta cauza medicii specialisti recomanda femeilor gravide consumul de alimente ce contin aceasta substanta fara de care creoerul bebelusului va avea mai putine vase de sange, lucru ce poate crea dificultati la invatare.

Un bebelus in burta si nu numai are nevoie de lapte pentru a-l ajuta sa aibe un sistem osos foarte bine dezvoltat. In cazul in care mama nu consuma aceste alimente foarte des, copilul va lua calciu din tesutul ei osos sau din dinti. Multe mame se plang de faptul ca au mari probleme cu dintii dupa ce au nascut.

2. Cafeua in exces

Cafeaua reprezinta un viciu de care te poti lasa greu, in unele cazuri mai greu decat in cazul tigarilor. Totusi ar trebui sa va ganditi la sanatatea copilului si de ce nu, la sanatatea dvs. pentru ca veti deveni mamica, un model in viata pentru cel mic. Consumul de cafea este indicat numai in cazul in care suferiti de hipotensiune. In acest caz cafeaua va face un bine ridicand tensiunea la un nivel normal. Pe cand in alte cazuri aceasta poate fi destul de nociva ducand la hiperactivitate sau chiar la o nastere prematura.

3. Mancarea de tip fast-food

De cele mai multe ori o femeie insarcinata nu poate renunta la pofte iar cand trece pe langa un magazin cu mancare de tip fast-food nu poate sa reziste tentatiei si cumpara. Acest lucru nu este unul tocmai bun pentru ca pe toata perioada sarcinii trebuie consumate alimente care contin foarte multe vitamine, calciu si minerale. Mancarea de tip fast-food contine foarte multe grasimi daunatoare organismului. Renuntati definitiv la mancarea de tipul acesta, daca nu vreti sa o faceti pentru sanatatea dvs., faceti-o pentru sanatatea copilului dvs.

4. Lipsa lichidelor

In total o femeie insarcinata are nevoie de 6-8 pahare de apa pe zi. De obicei, trebuiesc consumate intre 1.300 si 1.800 ml pe zi pentru a sustine marirea volumului de lichid care se produce in corp pe toata perioada sarcinii dar si pentru a scapa de constipatie. Poti sa inlocuiesti o perioada apa cu sucul neindulcit de legume sau fructe, si uite asa poti sa iti satisfaci intr-un mod placut nevoia de a bea lichide.

5. Mancarea pentru doi sau subnutritia

Cele mai multe femei fac aceasta greseala si mananca cat doi la fiecare masa dar multi medici spun ca greutatea ideala pe care trebuie sa o acumulezi in aceasta perioada este de 15 kilograme. Tot ce trece de aceasta greutate poate cauza aparitia diabetului in sarcina, a hipertensiunii arteriale sau chiar poate duce la nasterea unui bebe macrosom.

Exista si foarte multe femei care cad in cealalta extrema si ajung sa fie subnutrite. Ele nu accepta ca pe un lucru normal luarea in greutate si devin obsedate de acest aspect. Ideal ar fi ca in aceste cazuri familia sa fie alaturi de gravida si sa o sustina.

Intra pe www.sexgen.ro pentru a vedea articole dedicate adultilor, cu detalii intime si fara perdea, strict pentru adulti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *