Cum sa obtii cocktailuri spectaculoase, folosind gheata carbonica alimentara

gheata carbonica in pahar
Cum sa obtii cocktailuri spectaculoase, folosind gheata carbonica alimentara
Rate this post

Folosirea ghetei carbonice in bauturi poate fi un gand destul de intimidant pentru unii oameni, insa industria entertainmentului are alte reguli acum iar daca vrei sa te remarci, va trebui sa apelezi la tot felul de trick-uri. Daca urmezi cateva masuri de precautie, vei vedea ca folosirea ghetei la prepararea unor cocktailuri spectaculoare este relativ usoara si distractiva. Poti face de la simple bauturi carbogazoase si apa minerala, la punch-uri acoperite de ceata sau bauturi fumegande.

Iata cateva retete pe care ti le propunem:

Bere de casa

Sa faci propria bere nu este chiar atat de greu precum pare. Procesul este simultan interesant de privit si distractiv, ca sa nu mai vorbim ca poti alimenta o intreaga petrecere cu o astfel de bere.
Pentru 4 litri de bere ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 litri de apa;
  • gheata carbonica alimentara;
  • 2 cescute de zahar brun;
  • extract de bere (Acesta poate varia de la brand la brand. Asigura-te ca citesti cu atentie instructiunile).

Pentru cel mai bun rezulatat, fa amestecul intr-un recipient care poate fi sigilat si care este de trei ori mai mare decat continutul. Este preferabil sa nu fie din plastic ci din metal sau sticla.

Amestecati apa, zaharul si extractul de bere. Spargeti gheata in bucati marunte. Adaugati-o folosind clesti speciali. Pentru un gust mai acidulat acoperiti recipientul. Puteti s ail lasati neacoperit daca vreti sa observati procesul cu ochiul liber.  Daca folositi apa foarte foarte rece, dioxidul va fi mai usor de absorbit. Gheata carbonica va incepe sa fumege de indata ce se topeste. Daca sigilati recipientul asigurati-va presiuneanu creste prea mult. Gheata se transforma in gaz iar daca presiunea creste prea mult, recipientul va exploda.  Faceti amestecul intr-o zona bine ventilata.

Daca incepe sa inghete, adaugati mai multa apa. Amestecati periodic in amestec. Permiteti-i sa dospeasca si sa scoata bulbuci intre o ora si 30 de minute, pana toata gheata carbonica este sublimata. Dupa aceea, berea este gata de servit. Carbonizarea nu va dura mai mult de o zi sau 2, de aceea trebuie consumata proaspata. Pentru un gust mai deosebit puteti folosi si siropuri de fructe

Punch fumegand

Pentru o petrecere de halloween aceasta bautura poate fi senzatia serii. Ingrediente:

  • 1 sticla cu siroup la alegere;
  • doi litrii de 7 Up sau Sprinte (puteti folosi orice bautura carbogazoasa acidulata).

Intr-un bol mare de punch se adauga cateva bucatele de gheata carbonica alimentara pe fundul vasului. Se adauga siropul si apoi incet, bautura. Daca este nevoie de gheata extra, mai adaugati.

Daca nu vreti sa introduceti gheata carbonica direct in punch, bolul cu puch poate fi asezat intr-un alt bol, mai mare, cu apa. Efectul va fi similar.

Bauturi intunecate care stralucesc misterios pe intuneric

Aveti nevoie doar de gheata carbonica si de tonic. Apa tonica straluceste cand este luminata cu o lumina intunecata datorita chininei din compozitie. Gheata carbonica se adauga pentru obtinerea fumului infricostator. Toata compozitia arata ca o creatie a unui om de stiinta nebun dupa cum ne spune siteul Dioxid, furnizorul acestui tip de gheata.
Sugestii:

– Lumina neagra este absolut necesara pentru obtinerea efectului de stralucire in intuneric. Cautati becuri negre la magazinele de decoratiuni.

– Cocktailurile alcoolice pot fi facute prin adaugarea in bautura de putin tonic.

– Inghetati apa tonica in cuburi si folositi aceste cuburi pentru a le pune in bauturile invitatilor. Forma ciudata a cuburilor fosforescente poate da un efect interesant bauturii.

– Folositi pahare berzelius, eprubete si pahare conice in loc de pahare normale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *